C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1/4 margarina (75 g)
100 ml gazirani sok pomorandže
100 g C šećera u prahu
150 g mlevenog keksa
Fil:
200 ml slatke pavlake
200 g krem sira
1/2 čaše kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
1 kesica C želatina
Čiz fil:
4 pomorandže
200 g kristal šećera
1 kesica C želatina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čiz kejk pomorandža

Osvežavajuća poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na samom početku stavite C želatin da vam nabubri u dve činijice, po jedna kesica želatina jedna ce vam trebati za fil, a druga za Čiz fil.

C želatin prelijte u prvoj činiji sa 30 ml hladne vode, a u drugoj sa 60 ml hladne vode i ostavite da nabubri, počnite sa pripremanjem kolača.

Kora:
U posudu umutiti 1/2 kockice margarina i C šećer u prahu, dodati 150 g mlevenog keksa i sok od pomorandže, razvući u okrugli pleh za tortu i staviti u frižider dok pripremate fil.

Fil:
Umutiti 200 ml slatke pavlake, u drugu posudu sjediniti krem sir, kiselu pavlaku i C šećer u prahu.

Zatim sjediniti obe smese u prethodno nabubreli želatin (30 ml), stavite u mikro talasnu na 4-5 sekundi, sipajte u fil, promešajte i razlijte u kalup.

Čiz fil:
Očistiti i oljuštiti pomorandže, izblendajte štapnim mikserom, dodajte 200 ml vode, 200 g šećera.

Kuvati nekih 5-7 minuta, dok kuvate skupljate penu u vruće dodati prethodno nabubreli želatin (60ml).

Ostaviti da se prohladi i preliti preko kolača .

Stavite u frižider da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za Čiz fil umesto pomorandže možete staviti maline, višnje, jagode...