C Slatka tradicija

Sastojci
100 ml mlake vode
200 ml mleka
100 g margarina
2 jajeta
600 g brašna
1 kesica C vanilin šećera
4 supene kašike šećera
10 g C suvog kvasca
1 kesica cimeta u prahu
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Cimet ružice

Ukusan, neodoljiv kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kašiku šećera i kvasac rastopite u mleku. Umutite jedno jaje, dodajte rastopljen margarin, vodu i kesicu C vanilin šećera.

Smesu sjedinite s rastopljenim kvascem i dobro izmešajte. Zamesite testo i ostavite ga da nadođe.

Odlomite mali komad testa, a ostatak podelite na četiri dela.

Razvucite četiri kore, pa tri premažite s malo otopljenog margarina, pospite kašikom šećera i s malo cimeta. Ređajte jednu preko druge, a prazna neka bude poslednja.

Stavite sve u tepsiju, pa podelite na osam jednakih delova i svaki deo zasecite kroz sredinu.

Vrh jednog dela povucite ka sebi, provucite ga kroz zarezani deo i vratite u početni položaj. Komad testa koji ste prvo odvojili stavite u sredinu.

Pecite na 200 C 20 min. Kad je pečeno premažite margarinom i pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata