Početna > Recepti > Recepti za kolače > Cimet rolnice
Sastojci
Testo:
200 ml mleka
2,5 kašičice C suvog kvasca
50 g šećera
1 jaje
1 žumance
50 g putera
350-400 g brašna
1 kašičica soli
Fil:
70 g braon šečera
2 kašike cimeta
1 kesica C vanilin šećera
50 g putera
Preliv:
100 g krem sira
50 g putera sobne temperature
80-100 g C šećera u prahu
1 kašičica eksrakta vanile
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: oko 50 rolnica
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Mleko zagrejati do granice ključanja, ali nikako ne dopustite da proključa. Sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo, i pospite preko kvasac. Dodajte šećer, jaje, žumance i istopljeni puter.
Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so i nastavite da mešate dok se testo ne formira. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ručno mesite još 10-tak minuta. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena.
Kada se testo udvostručilo, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvucite ga na debljinu od 2-3 mm.
Puter, sobne temperature, premazati preko testa tako da krajeve ostavite suve.
U maloj činiji pomešajte braon šećer i cimet i C vanilin šećer, pa zatim pospite preko putera, ravnomerno celom površinom i rukama utapkajte u testo.
Pažljivo urolajte testo. Kada je formirana rolna, krajeve isecite. Ja sam koristila konac za sečenje rolnica, a možete koristiti i oštriji nož.
Poređajte ih horizontalno u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji jos pola sata.
Nakon toga, pecite 15 min na 180 stepeni. Najbolje je da pratite dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.
Kada ih izvadite iz rerne, neka odmore 5-10 min, a za to vreme napravite preliv tako što ćete sve sastojke umutiti mikserom i preliti preko rolnica.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs