C Slatka tradicija

Sastojci
400 g mekog brašna
120 g istopljenog maslaca ili margarina
200 ml toplog mleka
šećer
so
C suvi kvasac
2 jajeta
1 kesica cimeta

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Cimet rolnice

Novogodišnje rolnice sa cimetom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
U toplo mleko dodati 60 g istopljenog margarina ili maslaca, brašno, kvasac i sve izmešati. Potom dodati jaje, supenu kašiku šećera i kašičicu soli. Kada dobijete, lepo oblikovano, mekano testo, ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 40 minuta. Kada testo odstoji, oklagijom oblikujte testo da ima pravougaoni oblik.

Potom, spremamo fil:
Otopimo ostatak maslaca ili margarina, dakle 60gr, dodamo 3 supene kašike šećera i 2-3 kašičice cimeta. Možete dodati i više, ukoliko volite cimet. Fil razmažete po testu i možete još da pošećerite. Opciono.

Testo rolate s jednog kraja na drugi, a potom sečete rolnice. Na pleh, obložen papirom za pečenje slažete rolice.

Premaz:
1 jaje, umutite i premažete i svaku rolicu posebno možete još pošećeriti. Ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi, 30 minuta.

Pečenje:
Rolice peći u zagrejanoj rerni na 200°C, 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne treba da se bojite šećera, rolnice nisu slatke. Slobodno možete dodati i više nego što je u receptu.