C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica C praška za pecivo
6 kašika šećera
1 kašičica soli
6 kašika otopljenog margarina
1 jaje
oko 700-800 g brašna
šećer i cimet za fil
C šećer u prahu i mleko za preliv

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Cimet rolnice

Za ljubitelje cimeta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac i šećer ostaviti u mlakom mleku desetak minuta, pa zamesiti mekano testo od sastojaka.

Ostaviti da naraste oko pola sata pa podeliti na dva dela. Testo rastanjiti u pravougaonik, posipati šećerom i cimetom (količina po želji), uviti rolat i seći na komade širine 2 cm.

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti 20-tak minuta da odstoje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

1/2 šolje C šećera u prahu pomešati sa malo mleka da se dobije gusta smesa i njome preliti svaku rolnicu kada su pečene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata