C Slatka tradicija

Sastojci
500 g gotovih kora
200 g mlevenog keksa
150 g rendane čokolade
50 g C griz
50 g C kokos
250 g margarina
Za preliv:
300 g šećera
500 ml vode
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Kokosovo brašno Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Cigaret baklava

Brzo se pravi, a još brže nestane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleveni keks, rendanu čokoladu, C kokos i C griz lepo pomešati.

Uzeti jednu koru, i na kraju kore kašikom stavljati izmešanu smesu. Čvrsto uviti i ređati u pleh. Tako uraditi sa svim korama.

Oštrim nožem polako iseći baklavu na jednake rolnice. Margarin otopiti i preliti baklavu.

Peći na 180°C oko pola sata, da malo porumeni.

Šećer, C vanilin šećer i vodu kuvati nekoliko minuta dok ne provri.

Vruću baklavu preliti malo prohlađenim sirupom. Služiti ohlađeno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata