C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
5 kašika mleka
180 g maslaca ili margarina
Beli fil:
1 kom sira (450 g)
1 puding C sa ukusom slatke pavlake
1 C vanilin šećer
50 ml vode
1 C želatin (10 g)
500 ml biljne pavlake
220 g C šećera u prahu
Voćni fil:
450 g crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)
100 ml vode
1 C želatin (10 g)
50 ml vode za želatin
4 kašike šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Cheesecake

Vrlo slasna poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati voće sa vodom i šećerom (oko 10 minuta). Jedan C želatin ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre.

Ostaviti da se ohladi. Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim keksom i mlekom.

Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Zatim skuvati C puding i ostaviti ga da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu.

Kada ste sjedinili, dodate puding. Želatin ostavite da nabubri oko 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri).

Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko mlevenog keksa.

Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja lično koristim biljnu pavlaku, jer mi ne promeni ukus nakon par dana u frižideru.