C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevene plazme
200 g margarina
malo soka od narandže
Beli fil:
1 C šlag classic
1 slatka pavlaka
1 kisela pavlaka
250 g krem sira
100 g bele čokolade
Voćni fil:
1 želatin
300 g smrznutog voća po izboru

Naši proizvodi
Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lana

Cheese cake original

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti plazmu sa otopljenim margarinom, dodavati sok od narandže po potrebi dok se ne dobije kompaktna smesa. Rasporediti je ravnomerno u kalup, a može i u tepsiju obloženu papirom za pečenje (ako nemate kalup). Stavite u frižider dok pripremate beli fil.

Beli fil:
Za početak nalijte u šoljicu preko 1 želatina, 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri dok umutite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa joj dodajte pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu. Posebno umutiti šlag čvrsto i dodati ga u smesu.

U želatin koji je odstojao sipajte ključalu vodu 7-8 kašika i dobro ga rastopite da ne ostaju grudvice. Sipajte ga u beli fil i umutite da se dobro sjedini.
Zatim smesu nalijte u kalup ili pleh i samo protresite da se fil lepo smesti, zatim ostavite da prenoći u frižideru da se dobro stegne.

Za to vreme ostavite smrznuto voće na sobnoj temperaturi da se potpuno otopi. Ponovite postupak sa želatinom. Dodajte čašu tople vode u voće, a zatim i rastopljeni želatin.

Nalijte lagano preko belog fila i vratite u frižider da se stegne (bar 3-4 sata).

Komentari potrošača:

12.01.2019
Sjajno. 10+

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata