C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml slatke pavlake
250 g krem sira
1 kisela pavlaka
C želatin
300 g mlevenog keksa
200 g C šećera u prahu
200 ml mleka
125 g maslaca
300 g malina

Naši proizvodi
Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Cheese cake

Idealna poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

125 g maslaca otopiti na tihoj vatri, dodati mleveni keks i mleko, sastaviti i razvući u kalup.

Slatku pavlaku dobro umutiti, dodati 100 g C šećera u prahu. Sjediniti kiselu pavlaku i krem sir i dodati u slatku pavlaku. Izmešati kašikom.

Krem naneti preko mlevenog keksa u kalupu.

U maline sipati jednu čašu vode i otopiti na tihoj vatri. Ocediti i naneti preko krema.

Ostatak soka oko 300-400 ml, dodati po potrebi vode, staviti 100 C šećera u prahu i grejati skoro do ključanja, ne sme da provri.

Razmutiti C želatin u šoljici vode, ostaviti da stoji 10 minuta.

Razmućen želatin dodati u vreo sok. Ohladiti.

Hladno preliti preko kolača i ostaviti preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete koristiti bilo koje voće, ali maline su najlepše.