Početna > Recepti > Recepti za kolače > Cheese cake
Sastojci
200 ml slatke pavlake
250 g krem sira
1 kisela pavlaka
C želatin
300 g mlevenog keksa
200 g C šećera u prahu
200 ml mleka
125 g maslaca
300 g malina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
125 g maslaca otopiti na tihoj vatri, dodati mleveni keks i mleko, sastaviti i razvući u kalup.
Slatku pavlaku dobro umutiti, dodati 100 g C šećera u prahu. Sjediniti kiselu pavlaku i krem sir i dodati u slatku pavlaku. Izmešati kašikom.
Krem naneti preko mlevenog keksa u kalupu.
U maline sipati jednu čašu vode i otopiti na tihoj vatri. Ocediti i naneti preko krema.
Ostatak soka oko 300-400 ml, dodati po potrebi vode, staviti 100 C šećera u prahu i grejati skoro do ključanja, ne sme da provri.
Razmutiti C želatin u šoljici vode, ostaviti da stoji 10 minuta.
Razmućen želatin dodati u vreo sok. Ohladiti.
Hladno preliti preko kolača i ostaviti preko noći.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs