C Slatka tradicija

Sastojci
1 kremasti sir sa malim % masnoće
1/2 kg bilo kog bobičastog voća
600 g šećera
5 C želatina
2 kisele pavlake
100 ml mleka
50 g margarina
300 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Cheese cake

Voćni kolač, torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mleveni keks pomešati sa 100 ml zagrejanog mleka i 50 g rastopljenog margarina.

Napraviti koru u kalupu od 28cm.

Sa druge strane skuvati na laganoj vatri 1/2 kg voća sa 300 g šećera i 2 C želatina koji je prethodno pripremljen da nabubri sa 15 kašika hladne vode.

Sve to ohladiti na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider da se prohladi, ali ne i previše stegne.

Umutiti 400 g kremastog sira sa 300 g šećera i 2 kisele pavlake.

Dodati 3 C želatina koja su rastopljens sa 15 kašika ključale vode.

Sipati i brzo mutiti da ne ostanu grudvice. Preliti preko kore.

Odozgo voćni fil koji se ohladio.

Komentari potrošača:

12.07.2019
Super je

30.05.2019
Super

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brza priprema i ne plašite se želatina.