Početna > Recepti > Recepti za kolače > Cheese cake
Sastojci
1 kremasti sir sa malim % masnoće
1/2 kg bilo kog bobičastog voća
600 g šećera
5 C želatina
2 kisele pavlake
100 ml mleka
50 g margarina
300 g mlevenog keksa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mleveni keks pomešati sa 100 ml zagrejanog mleka i 50 g rastopljenog margarina.
Napraviti koru u kalupu od 28cm.
Sa druge strane skuvati na laganoj vatri 1/2 kg voća sa 300 g šećera i 2 C želatina koji je prethodno pripremljen da nabubri sa 15 kašika hladne vode.
Sve to ohladiti na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider da se prohladi, ali ne i previše stegne.
Umutiti 400 g kremastog sira sa 300 g šećera i 2 kisele pavlake.
Dodati 3 C želatina koja su rastopljens sa 15 kašika ključale vode.
Sipati i brzo mutiti da ne ostanu grudvice. Preliti preko kore.
Odozgo voćni fil koji se ohladio.
Komentari potrošača:
12.07.2019
Super je
30.05.2019
Super
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs