C Slatka tradicija

Sastojci
Za osnovno testo:
600 g brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
200 g C šećera u prahu
400 g margarina za kolače
2 jaja
3 kašike mleka
Dodatni sastojci:
1 pomorandža
50 g seckanih oraha
2 kašike C kakaoa ili mlevenog maka
Za dekoraciju:
crna čokolada
bela čokolada
C šećer u prahu
šarene mrvice
C kokos

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Četiri vrste sitnih kolačića

Od jedne vrste testa napravite četiri vrste sitnih kolača. Vrlo praktično za predstojeće praznike. Da vam praznična trpeza bude fantastična uz jednostavne recepte.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od svih osnovnih sastojaka zamesite testo i podelite ga na 4 dela.

Od jednog dela pravite vanilice bez dodataka (oblici po vašem izboru).

U drugi deo dodajte narendanu koru 1 pomorandže.

Treći deo ofarbajte C kakaom ili mlevenim makom (2 kašike).

Četvrti deo oplemenite sa 50 g seckanih oraha.

Pravite oblike po želji i pecite kolačiće na papiru za pečenje.

Ohlađene kolačiće dekorišite crnom ili belom čokoladom pa posipajte C kokosom, perlicama ili ih dekorišite iscrtavanjem novogodišnjim motivima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da biste lakše zamesili testo margarin i sve ostale sastojke držite na sobnoj temperaturi 1-2 sata.