C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
250 g šećera
200 g pšeničnog oštrog brašna
1 kašika vode
2 kašike C kakaoa u prahu
Za kremu:
150 g šećera
5 žumanaca
3 kašike pšeničnog oštrog brašna
1 C puding od vanile
500 ml mleka
200 g maslaca
100 g C šećera u prahu
Za penu:
5 belanaca
250 g šećera
sok od pola limuna
rendana čokolada

Naši proizvodi
Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Češki kolač

Češki kolač - ukusna poslastica, koji će vas svojim ukusom vratiti u detinjstvo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca istucite u čvrsti sneg, dodajte šećer, vodu i još malo mutite. Zatim dodajte brašno i žumanca, a na kraju C kakao.

Stavite smesu u nauljeni i pobrašnjenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.

Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomerno rasporedite toplu penu od belanaca.

Priprema kreme:
Izmešajte šećer, žumanca, brašno, C puding od vanile i malo mleka, te zakuvajte u 500 ml vrućeg mleka. Smesu kuvajte oko 10 minuta dok se ne zgusne, pa pustite da se ohladi.

Penasto izrađeni maslac i šećer u prahu umešajte u ohlađenu kremu.

Priprema pene:
Belanca umutite, dodajte šećer, mešajte na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.

Kolač ohladite i nasecite na kocke.

Pospite sa malo rendane čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata