C Slatka tradicija

Sastojci
4 jajeta
12 kašika šećera
180 ml ulja
200 g C griza
1 čaša jogurta
1 kesica C praška za pecivo
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
900 ml mleka
1 pakovanje kora za pitu
400 g očišćenih višanja
3 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Čedena pita sa višnjama

Lagan, sočan kolač, koji uvek tera na još jedno parče.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku, dve griza i C vanilin šećer preko njih.

Prah za puding izmešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati mu puding i ukuvati.

Umutiti belance pa pred kraj mućenja dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni.

Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.

Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore, pa uz jedan kraj poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.

Postupak ponoviti sa preostala 3 dela kora i poređati ih u podmazan pleh.

Ostatkom fila, a trebalo bi da ostane bar 4-5 kašika, premazati rolate i zapeći u rerni 20-25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kad sam prvi put čitala ovaj recept plašila sam se da će puding da iscuri...međutim ne, on tako se stopi sa korama i mnogo je ukusno....kao krempita, a višnje daju poseban šmek (samo ih dobro ocediti).