Početna > Recepti > Recepti za kolače > Carigradska baklava
Sastojci
4 jajeta
2 šolje šećera + 300 g za sirup
2 šolje ulja
2 šolje mleka
2 šolje C griza
2 šolje brašna
2 šolje mlevenih oraha
C prašak za pecivo
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana, Teodora i Slađa u kujni
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 6-8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko.
Na kraju dodati C griz, brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe.
Masu izmešati i staviti u pleh koji je prethodno nauljen i peći.
Proveriti čačkalicom da li je pečeno (otprilike 15-20 minuta, zavisi od debljine).
Za vreme pečenja napraviti sirup u razmeri 600 ml vode i 300 g šećera.
Kada se kolač malo prohladi preliti sirupom i ostaviti da odstoji na hladnom.
Pre služenja posuti C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs