C Slatka tradicija

Sastojci
4 jajeta
2 šolje šećera + 300 g za sirup
2 šolje ulja
2 šolje mleka
2 šolje C griza
2 šolje brašna
2 šolje mlevenih oraha
C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana, Teodora i Slađa u kujni

Carigradska baklava

Carigradska baklava dolazi iz srca današnje Turske. Ovaj kolač podseća na baklavu, ali ga je dosta jedonstavnije pripremiti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6-8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko.

Na kraju dodati C griz, brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe.

Masu izmešati i staviti u pleh koji je prethodno nauljen i peći.

Proveriti čačkalicom da li je pečeno (otprilike 15-20 minuta, zavisi od debljine).

Za vreme pečenja napraviti sirup u razmeri 600 ml vode i 300 g šećera.

Kada se kolač malo prohladi preliti sirupom i ostaviti da odstoji na hladnom.

Pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata