burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

C Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

4 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 šoljica ulja

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

Jedna šolja mleka za prelivanje pečene kore

Fil:

1/2 kg višanja

1/2 l vode

350 g šećera

3 C pudinga sa ukusom vanilina

180 g C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

C Voćni kolač

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti posebno belanca i žumanca. Sjediniti ih i dodati 6 kašika šećera, C vanilin šećer, 1 šoljicu ulja, 6 kašika brašna, C prašak za pecivo.

Kad dodamo u smesu brašno i prašak za pecivo mešamo žicom ili kašikom da se dobro sjedini.

Pleh (35cm) podmažemo uljem i brašnom i stavimo da se peče na 200 stepeni petnaestak minuta.

Fil:
U 1/2 l vode dodamo 350 g šećera, 1/2 kg očišćenih višanja i stavimo da se kuvaju. Višnje treba da prokuvaju, kuvamo ih još jedno desetak minuta.

Puding razmutiti po uputstvu sa kesice ( ali umesto mleka koristimo vodu). Razmućen puding sipamo u proključale višnje i kuvamo par minuta da se fil zgusne.

Vruć fil preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.

Na ohlađen fil od višanja dodamo umućen C šlag krem (umućen po uputstvu sa kesice).

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

C Voćni kolač

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti posebno belanca i žumanca. Sjediniti ih i dodati 6 kašika šećera, C vanilin šećer, 1 šoljicu ulja, 6 kašika brašna, C prašak za pecivo.

Kad dodamo u smesu brašno i prašak za pecivo mešamo žicom ili kašikom da se dobro sjedini.

Pleh (35cm) podmažemo uljem i brašnom i stavimo da se peče na 200 stepeni petnaestak minuta.

Fil:
U 1/2 l vode dodamo 350 g šećera, 1/2 kg očišćenih višanja i stavimo da se kuvaju. Višnje treba da prokuvaju, kuvamo ih još jedno desetak minuta.

Puding razmutiti po uputstvu sa kesice ( ali umesto mleka koristimo vodu). Razmućen puding sipamo u proključale višnje i kuvamo par minuta da se fil zgusne.

Vruć fil preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.

Na ohlađen fil od višanja dodamo umućen C šlag krem (umućen po uputstvu sa kesice).

Autor

Lidija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept