C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
5 šoljica C šećera u prahu
3 šoljice mleka
3 šoljice ulja
9 šoljica brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1/2 kg očišćenih višanja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C Višnja kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, sećer i vanilin C šećer.

Dodavati postepeno mleko, pa ulje i kada je potpuno umućeno, dodati brašno i C prašak za pecivo.

Sipati u pleh i odozgo ravnomerno poređati višnje.

Sačekati da višnje ,,upadnu" u testo pa staviti u zagrejanu rernu.

Peći na 220 stepeni oko 25 minuta.

Pre služenja posuti C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada je kolač gotov i izvadite iz rerne, pokrite va vlažnom krpom i da odstoji 10 - 15 minuta. Kora bude meka a kolač sočniji.