C Slatka tradicija

Sastojci
250 g putera
1 kiselo mleko
2 žumanca
2 kašike šećera
1 prašak za pecivo
400 g brašna
Za sirup:
750 g šećera
500 ml vode
1 kesica vanilin šećera
1 limun

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

C Urmašice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti omekšao puter sa žumancima, kiselim mlekom i šećerom, a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Izraditi testo na dasci posutoj brašnom i odvajati kuglice veličine oraha.

Kuglicu utisnuti na rende (da bi dobile prepoznatljiv izgled), a zatim saviti kao kiflicu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Urmašice peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, tridesetak minuta.

Šećer i vodu kuvati dok ne provri, pa zatim dodati vanilu i limun naseckan na kolutove.

Ohlađene urmašice poređati u odgovarajuću posudu i preliti vrelim sirupom.

Komentari potrošača:

11.05.2019
Super su

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje su kad odstoje desetak sati, a ukus je fantastičan.