C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
500 g brašna
100 g lešnika
100 g šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
150 g margarina
2 jaja
malo mleka
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g margarina
100 g lešnika
100 g mlečne čokolade
Glazura:
200 g čokolade
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C štanglice

Ukusne štanglice za svaku priliku.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Mikserom umutiti margarin, šećer, jaja i malo mleka.

U to dodati brašno izmešano sa mlevenim lešnicima i C praškom za pecivo.

Umesiti testo i podeliti ga na 5 loptica. Svaku lopticu razviti tanko u veličini pleha, a zatim peći na prevrnutom plehu oko 5 minuta na 180-200 stepeni.

Fil:
800 ml mleka i 10 kašika šećera staviti da se zagreva na srednjoj temperaturi. U 200 ml mleka razmutiti 3 C pudinga od vanile i skuvati puding kada onih 800 ml prokuva.

Puding prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi izmiksati ga zajedno sa 250 g margarina. Dobijeni fil podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati 100 g samlevenih lešnika , a u drugi 100 g istopljene mlečne čokolade.

Sada filovati korice: kora-tamni fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-kora- svetli fil-kora.

Poslednja kora se ne filuje, već se po želji na nju može staviti glazura.

Glazura:
200 ml slatke pavlake zagrejati do tačke ključanja, pa ubaciti 200 g crne čokolade i izmešati. Toplu glazuru preliti preko kolača.

Ostaviti kolač da se stegne nekoliko sati i seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač možete napraviti nekoliko dana ranije, jer će stajanjem korice lepo upiti fil.