C Slatka tradicija

Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
1 šolja mleka
1 šolja ulja
1 šolja C šećera u prahu
2 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Za nadev:
200 g čokolade
100 g margarina
5 kašika C šećera u prahu
1/2 šolje mleka
2 pakovanja C kokos brašna za valjanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

C Čokoladni čupavci

Mekani slasni čupavci, recept koji se lako pravi i kolač uvek uspeva!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12-15 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati žumanca i nastaviti mutiti u penastu masu.

Potom dodati sve ostale sastojke za biskvit.

Peći biskvit u podmazanom i brašnom posutom plehu na 170 C, oko 20 do 25 minuta (sami procenite kad je biskvit ispečen).

Pečen i ohlađen biskvit isecite na kocke.

Sastojke za nadev (osim C kokosa) lagano sjedinite na tihoj vatri.

Malo prohladite i umačite viljuškom kocku biskvita, koju potom uvaljajte u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi kolač duže ostao mekan, kada se skroz ohladi možete ga čuvati u najlonskim kesama u frižideru.
Kolač poslužite uz jagode i kafu sa mlekom.