Početna > Recepti > Recepti za kolače > C Čokoladni čupavci
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
1 šolja mleka
1 šolja ulja
1 šolja C šećera u prahu
2 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Za nadev:
200 g čokolade
100 g margarina
5 kašika C šećera u prahu
1/2 šolje mleka
2 pakovanja C kokos brašna za valjanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12-15 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Belanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati žumanca i nastaviti mutiti u penastu masu.
Potom dodati sve ostale sastojke za biskvit.
Peći biskvit u podmazanom i brašnom posutom plehu na 170 C, oko 20 do 25 minuta (sami procenite kad je biskvit ispečen).
Pečen i ohlađen biskvit isecite na kocke.
Sastojke za nadev (osim C kokosa) lagano sjedinite na tihoj vatri.
Malo prohladite i umačite viljuškom kocku biskvita, koju potom uvaljajte u C kokos.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Da bi kolač duže ostao mekan, kada se skroz ohladi možete ga čuvati u najlonskim kesama u frižideru.
Kolač poslužite uz jagode i kafu sa mlekom.