C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 kg + 100 g brašna meko T-400
2 komada jaja
1 kašika kristal šećera
1 kašičica soli
2 kesice C Suvi kvasac
1/2 šolje tople vode
1 šolja mleka
1 šolja jogurta
1 kašičica sirćeta
150+50 g putera
1 kašika maslinovog ulja
Za fil:
500 g samlevenih oraha
200 g šećera
2 dl mleka
1 kesica C Vanilin šećera
1 kašika ruma
rendana kora limuna
po potrebi C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Buhtle sa orasima

Vazdušasto testo punjeno filom sa orasima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 19 buhtli
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U duboku posudu za mešenje staviti kilogram brašna i u sredini napraviti malo udubljenje i sipati kvasac te dodati šećer.

Dodati toplu vodu i malo promešati.

Ostaviti da se kvasac rastopi i smesa zapeni.

Dodati jaja, puter, mleko, jogurt, sirće, so i sve ručno ili mikserom, nastavci za testo, umutiti testo koje treba da bude dosta meko ali da se odvaja od zidova posude. Po testu sipati ulje, pokriti i ostaviti da se duplira.

Testo nemojte da mesite posle narastanja. Rukom kidajte male komade testa i razvucite ih rukom i na sredinu stavite fil. Spojite krejeve.

Loptice slažite u pleh ili vatrostalnu činiju koju ste prethodno namazali rastopljenim puterom i svaku provaljajte kroz puter u plehu. Složite ih tako da spojevi budu dole i jednu uz drugu.

Kada ste napunili pleh buhtle namažite otopljenim puterom i pospite prah šećerom.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada porumene izvadite ih i namažite razmućenim jajetom sa malo putera. Vratite u rernu na par minuta, samo pazite da vam ne pregore.

Izvadite pleh iz rerne i pokrite buhtle ubrusom i ostavite da se prohlade.

Prohladjene buhtle razdvojite, pospite prah šećerom i poslužite.

Buhtle ne moraju da se dodatno premažu jajetom ukoliko ne volite. Dovoljno je to što ste ih premazali pre pečenja puterom i posuli šećerom u prahu. Posle pečenja namažite ih ponovo puterom i ostavite da se ohlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata