C Slatka tradicija

Sastojci
20 komada petit keksa
600 g malina
300 ml vode
150 g C griza
12 kašika šećera
600 ml mleka
2 kesice C puding od vanile
200 g margarina
150 g C šećera u prahu
400 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Brzi trobojni kolač sa malinama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U đuveč tepsiju dimenzija 30 x 20 poslagati petit keks.

NIje potrebno umakati ga u mleko.

Izgnječiti ili izblendirati maline. Staviti vodu da provri.

Pomešati griz i sedam kašika šećera, pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati, pa dodati izgnječene maline.

Prokuvati još minut - dva i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

Pomešati puding, pet kašika šećera i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri mleko zakuvati i mešati dok se puding ne zgusne.

Skloniti sa vatre, pa i njega ostaviti da se hladi.

Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen puding i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku, pa pola dodati u kremu od pudinga.

Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.

Ostatak slatke pavlake premazati preko celog kolača.

Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata