C Slatka tradicija

Sastojci
100 g šećera
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1 mala kisela pavlaka oko 12% m.m.
3 pune supene kašike džema po izboru
150 ml ulja
150 ml mleka
oko 1/2 kg brašna
3 ili 4 sveža jaja
2 supene kašike C kakaoa
Preliv:
50-60 g margarina
oko 100 g C kakaoa
100 g šećera
2 C vanilin šećera
150 ml mleka
200 g čokolade za mešenje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljilja

Brzi kolač

Brzi i jeftini kolač na puno načina.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Samo se prvo umute jaja sa šećerom i C praškom za pecivo, a onda se doda sve sem mleka.

Lepo umuti mikserom i onda se doda mleko i dotera da ne bude ni mnogo gusto i nikako retko.

Važno je da bude zgodno za izlivanje u pleh koji se obloži papirom za pečenje.

Peče se oko 35 minuta na 200°C i tad se isključi rerna i ostavi se testo da se ististi oko 10 minuta i onda se izvadi.

Za preliv se ploča uključi na otprilike 2 i prvo mleko, pa margarin i sve ostalo.

I čokolada koja se izlomi na parčiće i lagano mešati dok se sve ne sjedini.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač se može praviti na puno načina, sa tim što je preliv uvek isti, jedino umesto kakaoa u testo se može staviti 200 g ili oraha ili maka ili kokosa ili lešnika ili badema po želji, sa tim što se doda malkice više mleka da nije pregusto.

Kada se izvadi kolač iz rerne malo se ohladi napolju, pa iseče na kocke dok je još u plehu i odmah prelije već gotovim i donekle ohlađenim prelivom od čokolade.