C Slatka tradicija

Sastojci
250 g keksa u komadu
150 g C griza
600 ml vode
100 g šećera
300 g voća po izboru
(višnje)
2 C pudinga od vanile
malo manje od 1l mleka
5 kašika šećera
2 C šlaga
kisela voda

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Brzi kolač

Brzo i jednostavno se pravi voćni kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Keks poređati po tepsiji đuvečari.

Od vode odvojiti malo da bi se C griz razmutio, a ostatak staviti sa šećerom da prokuva i zakuvati C griz pa dodati voće.

Još kuvati minut dva, zatim sipati vruće preko keksa.

Od mleka odvojiti malo pa razmutiti puding, a ostatak staviti da provri sa šećerom i zakuvati puding.

Skuvan puding premazati fil sa grizom umutiti slag sa kiselom vodom i ukrasiti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za puding koristim manje mleka, biće gušća i ne koristim tada margarin.
Šlag uvek mutim sa kiselom vodom.