C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
12 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
nekoliko kašika mleka za prelivanje
1 C puding od karamele
250 g margarina
C šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding karamel Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Brzi karamel kolač

Nešto brzo, kremasto i slatko, a tako brzo i lako!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7-10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti mikserom jaja sa šećerom dok se ne dobije lepa, gusta i kompaktna smesa.

Kada bude gotovo varjačom blago umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, da jaja ne bi splasnula. Peći na 180 C oko 30 min.

U međuvremenu dok se kora peče skuvati fil.

Staviti mleko u šerpu (ostaviti malo da se umuti puding), dodati šećer i pustiti da provri, dodati razmućeni puding i kuvati dok se ne dobije homogena smesa.

Kada se malo prohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Ispečenu koru vruću preliti sa par kašika vrućeg mleka i izbušiti gornjim delom varjacče svuda kako bi fil mogao da upadne između.

Premazati fil preko i ostaviti da se ohladi.

Umutiti C šlag sa hladnom vodom i premazati preko fila. Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lepše je kada se kolač izbuši jer fil upadne svuda između kolača, i kora ne bude suva, u tome je i poenta ovog kolača!