C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
1 šolja šećera (250 ml)
1/2 šolja ulja
100 g mlevenih oraha ili lešnika
50 g kandiranog limuna ili pomorandže
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja C griza
3 vrhom pune kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
100 g čokolade
125 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Brzi čoko lešnik kolač

Jako ukusan i brz kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, C vanilin šećer u penastu masu.

Dodati mleko i ulje pa laganom brzinom umutiti kratko.

Potom dodati C griz, mlevene lešnike ili orahe, jabuke i kandirano voće pa sve sjediniti.

Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo.

Peći kolač u pleh srednje dimenzije obložen pek papirom.

Zagrejati rernu na 200°C oko 25 min.

Glazuru pripremiti na tihoj vatri pa preliti kolač i ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moj savet je da se sve uradi kako piše i što se tiče čokolade najlepše je da bude mlečna.