C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja masti
3 šolje brašna
1 celo jaje + 2 žumanca
1 C suvi kvasac
3 kašike šećera
džema od kajsija
po potrebi C prah šećera
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Brze sipkave kiflice

Ove kiflice su malo neobične jer testo sa kvascem narasta u hladnoj vodi, a ne na toplom mestu.

Vreme pripreme: 120 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka.

Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom.

Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na površinu vode.

Kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još lagano umesite i pažljivo razvucite u koru debljine 1 cm, pravite kiflice, filujte đžemom ili orasima.

Ustavite da odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.

Pecite ih na 180 - 200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne) i još vruće ih uvaljajte u C prah šećer, zamirisan C vanilom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice mogu da stoje duže vremena.