burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
120 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Brze sipkave kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
120 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 šolja masti

3 šolje brašna

1 celo jaje + 2 žumanca

1 C suvi kvasac

3 kašike šećera

džema od kajsija

po potrebi C prah šećera

2 kesice C vanilin šećera

Brze sipkave kiflice

Koraci pripreme

Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka.

Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom.

Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na površinu vode.

Kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još lagano umesite i pažljivo razvucite u koru debljine 1 cm, pravite kiflice, filujte đžemom ili orasima.

Ustavite da odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.

Pecite ih na 180 - 200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne) i još vruće ih uvaljajte u C prah šećer, zamirisan C vanilom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Brze sipkave kiflice

Koraci pripreme

Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka.

Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom.

Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na površinu vode.

Kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još lagano umesite i pažljivo razvucite u koru debljine 1 cm, pravite kiflice, filujte đžemom ili orasima.

Ustavite da odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.

Pecite ih na 180 - 200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne) i još vruće ih uvaljajte u C prah šećer, zamirisan C vanilom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept