C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
200 g šećera (1 čaša)
1 C vanilin šećer
150 g oštrog brašna (1 čaša)
1 C prašak za pecivo
50 g C kakaoa (1/2 čaše)
100 g mlevenih oraha (1 čaša)
180 g kisele pavlake (1 čaša)
100 g ulja (1/2 čaše)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Brze kakao kocke

Bilo da ste u trci sa vremenom ili nemate volje za neki zahtevniji kolač, ovaj recept biće vam kec u rukavu. Najbolji je još mlak, uz čašu mleka - milina prava.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja penasto izmiksajte sa šećerom i C vanilin šećerom dok smesa ne pobeli i udvostruči volumen.

Dodajte redom sve ostale sastojke - brašno, C prašak za pecivo, C kakao, mlevene orahe, kiselu pavlaku i ulje i sve sjedinite mikserom u glatku smesu.

Smesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh dimenzija 30x20 cm, i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 min.

Kolač pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata