C Slatka tradicija

Sastojci
500 g belog brašna
2 jajeta
1 C Vanilin šećer
100 ml mleka
150 ml kisele vode
1 kašičica C Praška za pecivo
Za fil:
300 g džema od jabuke
200 g C Kokosovog brašna
100 g C šećera u prahu
1 kašika ulja
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kokosovo brašno Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Sneško domaćica

Brza štrudla sa kokosom

Starinska brza štrudla bez kvasca koja se lako pravi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sastojke za fil i ostaviti sa strane.

Umesiti glatko testo od brašna, praška za pecivo, jaja, mleka, kisele vode, praška za pecivo i ulja.

Testo ostaviti na toplom oko pola sata.

Premesiti testo pa ga ostaviti da stoji još pola sata na toplom.

Podeliti testo na 2 dela pa razvući koru oko pola cm, namazati testo filom i urolati.

Ponoviti postupak sa drugim delom testa.

Stavite štrudlu u kalupe za hleb obložene papirom za pečenje.

Kad štrudla odstoji, dok se rerna zagreje, premazati rastvorom kašike šećera i vode. Izbockati nožem da bi se lepo ispekla.

Peći oko pola sata na 200 stepeni.

Vruće štrudle posuti prah šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata