C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
3 kašike brašna
20 kašika kristal šećera
6 jaja
Za koru:
500 g četvrtastog keksa
Za ukrašavanje:
C šećer u prahu
ili šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Brza krempita

Recept je jednostavan i lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uzeti jaja i odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca treba da su u dubljoj posudi da bi se mogao umutiti šne u koji se doda 12 kašika kristal šećera i ponovo se dobro umuti.

U posudu gde u žumanca staviti 8 kašika šećera, brašno i C puding od vanile i izmešati pa dodati 200 mll mleka i umutiti puding.

Ostatak mleka od 800 ml staviti da provri i onda zakuvati umućeni puding.

Puding skloniti sa ringe i odmah dodati šne i mešati da se masa izjednači.

Uzeti dublju tepsiju i na dno poređati keks pa izručiti fil. Preko fila poređati keks.

Pred služenje možete posuti C šećerom u prahu ili ukrasiti sa C šlagom kremom pripremljenoj po uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Krempitu ostaviti da se dobro ohladi pa je onda služiti.