C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 čaša čvrstog jogurta
100 ml ulja
7 kašika brašna
2 kašike slatkog C kakaa
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
kašičica C sode bikarbone
100 ml hladnog mleka
izrendana kora 2 narandže
Za kremu:
0,5 l mleka
300 ml vode
5 kašika šećera
3 C pudinga od čokolade
100 g tamne čokolade
Za polivanje kore:
sok od 2 narandže ili 4 mandarine

Naši proizvodi
Slatki kakao Vanilin šećer Soda bikarbona Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Brza čokoladna fantazija

Kremast, mekan, topi se u ustima, sočan, jeftin, laka i brza priprema

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti sve sastojke za testo, izliti u pleh i peći na 200 stepeni 15-20 min.

Isceđen sok od narandže preliti preko kore i pustiti da upije.

Mleko staviti da proključa sa šećerom, umutiti puding i skuvati u mleku.

Kada je kuvan puding, izlomiti čokoladu i izmešati da se otopi i kremu dok je vrela sipati odmah preko kore i pustiti kolač da se sasvim ohladi.

Tek nakon toga dodatno ga ohladiti u frižideru.

Rezati na kocke i pustiti čulima da uživaju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata