C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jaja
200 g šećera
12 kašika ulja
2 kašike ulja
2 C vanilin šećera
500 g oštrog brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
4 kašike narandžinog soka (sirupa od narandže)
3 kašike marmelade od kajsija ili breskvi
2 kašike ruma
50 g mlevenih oraha
mrvice od izdubljenih breskvica

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Breskvice

Svi ste već sigurno puno puta čuli za breskvice, te male šarene okruglice koje su nezaobilazan detalj slavske i Božićne trpeze.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja, šećer i C vanilin šećer umutiti penasto, pa polako dodavati ulje i rum.

Muteći stalno dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Testo ostaviti 30 minuta na hladnom.

Rukama oblikovati kuglice veličine krupnijeg lešnika i peći ih 20 minuta na 180 C.

Jos tople izdubiti, napuniti nadevom i spajati. Uvaljati ih u sirup od narandže i krupni šećer.

Na jednoj strani umočiti ih u sirup od jagoda ili višanja, da dobiju rumeniju boju. Ostaviti ih da se suše.

Ja ih pravim manje, da se dobro uklope sa sitnijim kolačima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja kada ih valjam u šećer, izmešam sa šećerom par kesica C vanilnog šećera za lepši ukus.