C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
4 šoljice šećera
4 šoljice ulja
1 C prašak za pecivo
700 g brašna
Za fil:
3 šoljice šećera
100 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenog keksa
Za prelivanje:
oko 100 g C šećera u prahu
1 ekstrat od maline

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Breskvice

Preukusne breskvice biće ukras svakoj trpezi.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 45
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutite penasto jaja i šećer, dodajte ulje, C prašakza pecivo i brašno.

Testo mesite rukama i pravite od njega kuglice veličine manjeg oraha.

Pecite ih na 180°C oko 20 minuta.

Ohlađene kuglice pažljivo izdubite manjim nožem.

Za fil:
Ušpinujte šećer sa malo vode i dodajte otopljenu čokoladu, keks i mrvice koje ste dobilj pri dubljenju kuglica.

Dobro izmešajte i smesom punite udubljenja na kuglicama. Spajajte po dve kako biste dobili oblik breskvice.

Ovako napravljene kolačiće prvo umočite sa jedne strane u ekstrat od maline, a potom ih cele uvaljajte u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je ekstrat razblažiti kašičicom vode, kako bi boja bila autentično ružičasta.