C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jaja
200 g šećera
1 C vanilin šećer
200 ml ulja
3 kašike mleka
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
oko 500 g brašna
Za fil:
izdubljeno testo od breskvica
3 kašike džema od kajsija
3 kašike mleka
150 g oraha
2 kašike C kakaoa
150 g margarina
100 ml ruma
Još:
200 ml vode
malo žute boje za kolače
malo crvene boje za kolače
kristal šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Breskvice

Kolač koji vraća u detinjstvo.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Testo:
Umutiti jaja, C vanilin šećer i šećer pa dodati ulje, mleko, C prašak za pecivo i 5 kašika brašna. Smesu staviti u frižider na 2-3 h.

Nakon 2-3 h dodati brašno i zamesiti testo koje nije lepljivo za prste.

Praviti kuglice, stavljati na tepsiju koja je obložena pek papirom, peći na 150°C oko 15 minuta.

Mlake kuglice izdubiti nožem.

Fil:
Izdubljeno testo usitniti u secku, potom dodati mleveni orah, C kakao, rum, džem, margarin, mleko i dobro sjediniti.

Izdubljene breskvice puniti filom i spajati po dve.

Sipati u 2 činije po 1 dl vode i u jednu dodati žutu boju, a u drugu crvenu boju.

Jedan kraj breskvice umočiti u žutu boju, a drugi u crvenu boju.

Poređati na ubrus 5, 6 breskvica da malo upije višak tečnosti, zatim breskvicu uvaljati u kristal šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Breskvice ostaviti preko noći na vazduhu da se prosuše.