C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
180 g šećera
200 ml ulja
3 kašike mleka
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike brašna + 430 g
350 g džema
150 ml ruma
mrvice od breskvica
1 kašika C kakaoa za dekoraciju
80 ml vode
ekstrat od maline i kruške

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Breskvice

Preukusni zalogaji, koji nas vraćaju u detinjstvo, veoma lako se pripremaju i postaju omiljeni kolačić svima koji ih jednom probaju!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 55 breskvica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

2 jaja umutiti penasto sa šećerom, pa dodati ulje, mleko i promešati.

3 kašike brašna, C vanilin šećer i C prašak za pecivo dodati smesi i ostaviti 3 h u frižideru.

Nakon 3 h umesiti testo sa preostalih 430 g brašna.

Kašičicom vaditi male kuglice približne veličine, valjati ih rukama (da ne bi popucale tokom pečenja) i ređati na pek papiru.

Peći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 180 C. Kada budu pečene malim nožem dubiti svaki kolačić.

Ostatke od breskvica koje smo izdubili pomešati sa džemom, rumom i C kakaom i puniti svaki kolačić i spajati kuglice.

U po 40 ml vode stavimo ekstrat od maline i kruške i umočimo polovinu breskvice u jednu boju, pa u drugu, uvaljamo u kristal šećer.

Ostavite par sati da odstoje i vaše breskvice su spremne za serviranje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uvaljati 6-8 komada breskvica u ekstrate pa tek onda u kristal šećer, zato što ako ako odmah uvaljate posle potapanja, uhvatiće se previše šećera za kolačić