C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja za belu kafu ulja
1 šolja za belu kafu C šećera u prahu
3 komada jaja
brašno po potrebi
1 C prašak za pecivo
Fil:
300 g šećera
100 ml vode
1 margarin
100 g čokolade
malo mrvica od ispečenog testa
1 ekstrat od jagode
1 ekstrat od kruške

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gvozdena

Breskve punjene čokoladom

Kolač koji su pravile naše bake, sastojke za ovaj kolač uvek imate pri ruci.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i zamesite brašnom kome ste dodali C prašak za pecivo.

Od dobijenog glatkog testa koje se ne lepi za prste pravite male kuglice i ređajte ih u pleh. Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.

Sačekajte da se malo prohlade i pažljivo nožem izdubite mesto za fil.

Šećer ušpinujte sa vodom, dodajte margarin, sklonite sa vatre i umešajte omekšalu čokoladu, dodajte filu malo mrvica koje ste dobili od pečenih breskvica.

Sve promešajte, stavljajte fil u svaku lopticu i onda ih spojite po dve.

Pripremite dve posudice u svaku sipajte po jedan ekstrat, 2 kašike šećera i 1 dl vode, promešajte da se šećer otopi.

Dobijenu filovanu breskvicu ovlaš provucite 1/2 u crveni rastvor i drugu polovinu u žuti rastvor, valjajte ih u mrvice od breskvica koje ste prethodno pustili kroz blender.

Komentari potrošača:

24.11.2019
Hvala puno na objavljivanju mog recepta

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostavite neku za sutradan, jer kada odstoje, ukus im je još bolji.