C Slatka tradicija

Sastojci
120 g maslaca
70 g šećera
1 jaje
100 g meda
300 g brašna
1 prstohvat soli
1 kašičica C sode bikarbone
2 kašičice smeše začina za medenjake
Kraljevska glazura:
1 belanac
200 g C šećera u prahu
2 kašičice limunovog soka
boja za kolače po želji

Naši proizvodi
Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Božićni medenjaci

Mirisno i ukusno. Raj za nepce.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: za 10 osoba
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Maslac, šećer i jaje dobro izraditi mikserom, u to dodati med i još malo izmešati.

Zatim dodati brašno, 1 prstohvat soli, smešu za medenjake, C sodu bikarbonu i zamesiti testo.

Testo staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru oko sat vremena.

Nakon toga testo razvučemo na providnoj foliji, pravimo željene oblike i odmah pečemo na 180 stepeni, 7-8 minuta.

Nakon što se kolači ohlade, šarati ih kraljevskom glazurom.

Ona se priprema tako što se umuti belanac sa C šećerom u prahu uz dodatak limunovog soka.

Ukoliko je previše gusto dodati 1-2 kašikice vode.

Sipati glazuru u plastične kesice i šarati po kolačima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko se testo ostavi oko sat vremena da odstoji u frižideru, dobićemo lepe i izražene oblike kolača.