C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
250 g putera
125 g C šećera u prahu
2 žumanca
1/2 pomorandže (sok i korica)
2 pakovanja C vanilin šećera
2 belanca
1/2 kašike C čvrstina
150 g C šećera u prahu
1 C prašak za pecivo
200 g džema od kajsija

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Božićni kolači

Hrskavi i ukusni kolači. Divan spoj ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti puter, dodati žumanca, sok i koru pomorandže, C šećer u prahu, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.

Umutiti glatko testo i ostaviti da stoji sat vremena u hladnom. Umutiti belanca sa C čvrstinom i 1 kašikom C šećera u prahu u čvrstu smesu.

Razvaljati testo i vadiIi modlicama za kolače. Na jednu polovinu staviti sa špricom ukrase od belanaca.

Peći količinu sa belancima 15 minuta, a ostalu količinu bez belanaca 20 minuta na 180 stepeni.

Kada su pečeni i malo se ohlade spojiti sa marmeladom od kajsija.

Kada se dobro ohlade staviti marmelade između ukrasa od belanaca.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najukusniji su kada odstoje 1 dan pre služenja.