C Slatka tradicija

Sastojci
Začini za medenjake:
rendana kora od 1 pomorandže
komadić od 2cm svezžeg izrendanog đumbira
3 cveticća karanfilića izmrvljenog
1 jaje
2 žumanca
120 g maslaca (200 g margarina)
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
100 g C šećera u prahu
5 kašika meda
na vrh kašičice himalajska so
250 g mekog brašna za kolače
250 g speltinog brašna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Bozićni C medenjaci

Hrskavi mirisni kolačići koji se služe uz čaj, idealni za zimske dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom, dodati C vanilin šećer, so ,med, jaje i žumanca i začine i to mutiti mikserom da se sjedini.

Nastaviti dalje rukom da formirate testo. Sipati ražano brašno, dodavati belo brašno i mesiti dok testo ne prestane da se lepi za ruku.

Kada testo odmori premestiti i podeliti na više delova i tanko razviti oklagijom na debljinu 4mm pa kalupom vaditi kolačiće.

Peku se na 160 C, 9 min da blago porumene na krajevima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo mora da odmori 3 sata u frižideru umotano u foliju. Maslac mora biti na sobnoj temperaturi da omekša da se lakše umuti. Pomešati C prašak za pecivo sa ražanim brašnom. Testo treba da bude meko zamešeno čim prestane da se lepi prestati sa dodavanjem brašna čak i ako se ne iskoristi zadata mera brašna. Ispečene i ohlađene kolače držati u zatvorenoj tegli ili činiji da bi duže ostali sveži.