C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
20 g C suvog kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mleka
50 ml ulja
1 jaje
1 prstohvat soli
Fil:
200 g samlevenog maka
2 belanca

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Božićna zvezda

Božićna zvezda je kolač koji se priprema za Božićnu trpezu i veoma je ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti kvasac u mlakom mleku sa 1 kašičicom šećera i malo brašna.

Kada kvasac nadođe zamesiti testo sa ostatkom sastojaka.

Testo ostaviti pokriveno da naraste. Kada naraste, ponovo premesiti, pa podeliti na 4 loptice.

Razvući svaku lopticu na prečnik 25 cm. Prvi krug staviti na papir za pečenje i premazati makom.

Razviti drugu lopticu, staviti na prvu i takođe premazati. Isto to uraditi i sa trećom. Četvrtu staviti, ali ne premazati.

Uzeti čašu i obeležiti krug u sredini. Od ivice kruga seći na 4 dela, zatim poloviti da se dobije 8 dela, pa još jednom iseći da ispadne 16 delova.

Rukom uvrteti svaki deo 2 puta. Krajeve spajati.

Premazati žumancetom i staviti da se peče na 200 stepeni, 20-25 min.

Ostaviti da se kolač ohladi. Najbolje je da odstoji 1 sat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata