C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
18 kašika vode
13 kašika šećera
15 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
Fil:
1 l vode
6 kašika šećera
6 kašika C griza
1 margarin
250 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bozićna bela pita

Vrlo je lako i ukusno. Uvek ga spremamo za praznike i svi ga vole.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za 10 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

18 kašika vode, 13 kašika šećera i 15 kašika ulja zamesiti sa dodavanjem brašna po potrebi tako da testo bude ni previše tvrdo, a ni meko, i u to dodati 1 C prašak za pecivo.

Testo podeliti na tri dela da se dobiju 3 korice i peći na 200°C.

Fil:
U 1 l vode dodati 6 kašika C griza i 6 kašika šećera, to sve sjediniti i skuvati.

Kada se prohladi dodati 1 margarin i 250 g C šećera u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač možete preliti čokoladom ili sitnim mlevenim orahom.