C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
2 dl mleka
1 kesica C Suvi kvasac
300 g masti
1 kesica C Vanilin šećer
oko 1 kg brašna T-500
2 jaja
Nadev:
mlevenih oraha i lešnika
džem od šljiva
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Boščice

Tope se u ustima, po receptu naših baka.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer, malo soli i kvasac. Sačekati da nadođe.

U posudi umutiti mast dodajući jedno po jedno jaje i 1 kesicu C vanilin šećera ili koru od 1 limuna.

Zatim dodati nadošo kvasac u mleku i varijačom mesiti dodavajući brašno.

Na ovu količinu otprilike 900 g brašna. Umešeno testo srednje čvrstine prekriti folijom i ostaviti u frižideru jedan sat.

Kada je testo spremno razvući male krugove i u sredini staviti nadev od džema pomešan sa lešnikom i orasima.

Peći u rerni na 200°C. Kada narastu smanjiti temperaturu da ne zagore. Vreme pečenja je oko 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruće boščice odmah uvaljati u C šećer u prahu da bi se šećer bolje zalepio za njih.