C Slatka tradicija

Sastojci
200 g masti
200 g šećera
1 C prašak za pecivo
1 jaje
1 C vanilin šećer
5 kašika mleka
korica limuna
600 g brašna
(ovo je smesa za 3 korice)
Fil:
1 l mleka
5 kašika brašna (ili C čvrstina)
250 g margarina
200 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bela pita moje bake

Starinski, jednostavan kolač koji se topi u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Od navedenih sastojaka za koru umesiti glatko testo, pa ga podeliti na 3 dela.

Svaki deo razvući oklagijom na pobrašnjenom pek papiru i oblikovati u vidu tanke korice koja se peče na okrenuto plehu na 180 stepeni 5 do 7 min.

Za fil:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i u njemu rastvoriti brasno (C čvrstin), pa zakuvajte s ostatkom mleka da se zgusne.

Kad se ohladi dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i sve umutiti mikserom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre pečenja svaku koricu izbusiti viljuškom da ne puca.
Filovati kolač uveče kako bi prenoćio da bi korice omeksale i upile fil. Tako se lakše seče, pa je mekano i kremasto.