C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
300 g brašna
100 g C šećera u prahu
100 g masti
1 jaje
1 C prašak za pecivo
malo mleka
Fil:
0,5 l mleka
3 kašike brašna
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
Glazura:
100 g C šećera u prahu
100 g margarina
100 g čokolade
1 jaje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslava

Bela pita

Prhke korice, kremasta i sočna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prosejati brašno, C šećer u prahu, C prašak za pecivo i u to dodati mast, jaje i malo mleka. Umesiti testo.

Testo podeliti na tri jufke. Svaku jufku rastanjiti oklagijom. Peći od 5-8 min. na 250 C.

Fil:
0,3 l mleka staviti da vri sa šećerom, a posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom i zakuvati kao puding. Malo kuvati, stalno mešajući. Skinuti sa vatre I ostaviti da se ohladi.

Mikserom izraditi margarin i u njega dodavati ohlađenu smesu. Fil podeliti na pola i filovati između tri kore.

Glazura:
Na pari otopiti margarin, čokoladu i šećer. U otopljeno dodati 1 jaje. Malo još kuvati i izliti glazuru na kolač.

Ostaviti preko noći da stegne i sutradan seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako imate manji pleh, testo podelite na 4 dela, a fil na tri.