C Slatka tradicija

Sastojci
Tamni sloj:
200 ml vode
300 g šećera
125 g margarina
500 g mlevenog keksa
Svetli sloj:
100 ml vode
200 g C šećera
125 g margarina
200 g mleka u prahu
150 g C kokosa
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašike ulja
5 kašika mleka

Naši proizvodi
Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Bela bajadera

Brzo se pravi, a još brže nestane!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 50 štanglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Tamni sloj:
Vodu, šećer i margarin prokuvajte, skloniti sa vatre i dodati mleveni keks.

Svetli sloj:
Vodu, šećer i margarin prokuvajte. Sklonite sa vatre i dodajte mleko u prahu. Promešajte, i dodajte C kokos, pa sve lepo sjedinite.

Tamni sloj podeliti na dva dela, jednu polovinu rasporedite na tacni, ostaviti da se ohladi u frižideru. Zatim rasporedite ohladjeni svetli sloj. Staviti u frižideru da se stegne svetli sloj, i nakon toga rasporedite preostali tamni sloj.

Za glazuru:
Ulje, mleko i čokoladu staviti na laganu vatru da se istopi. Kada se lepo sve sjedini glazura je gotova.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata