Početna > Recepti > Recepti za kolače > Bela bajadera
Sastojci
Tamni sloj:
200 ml vode
300 g šećera
125 g margarina
500 g mlevenog keksa
Svetli sloj:
100 ml vode
200 g C šećera
125 g margarina
200 g mleka u prahu
150 g C kokosa
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašike ulja
5 kašika mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 50 štanglica
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Tamni sloj:
Vodu, šećer i margarin prokuvajte, skloniti sa vatre i dodati mleveni keks.
Svetli sloj:
Vodu, šećer i margarin prokuvajte. Sklonite sa vatre i dodajte mleko u prahu. Promešajte, i dodajte C kokos, pa sve lepo sjedinite.
Tamni sloj podeliti na dva dela, jednu polovinu rasporedite na tacni, ostaviti da se ohladi u frižideru. Zatim rasporedite ohladjeni svetli sloj. Staviti u frižideru da se stegne svetli sloj, i nakon toga rasporedite preostali tamni sloj.
Za glazuru:
Ulje, mleko i čokoladu staviti na laganu vatru da se istopi. Kada se lepo sve sjedini glazura je gotova.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs