C Slatka tradicija

Sastojci
Za prvi deo:
200 g šećera
200 ml vode
125 g margarina
300 g keksa
1 C vanilin šećer
Za drugi deo:
200 g šećera
150 ml vode
125 g margarina
200 g C zamene za mleko u prahu
150 g kokosa
malo C kokosa za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Bela bajadera

Slasno i ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Prvi deo:
U šerpi pomešajte šećer i vodu. Brzo mešajte na umerenoj temperaturi. Kada proključa ostavite još 7 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte margarin i C vanilin šećer.

Mešajte dok se margarin ne otopi. Zatim dodajte mleveni keks i dobro sjedinite. Sipajte u pleh veličine 30 x 20 cm koji ste obložili pek papirom.

Kašikom lepo raspodelite smesu po plehu. Ako se smesa lepi, malo nakvasite kašiku.

Drugi deo:
Pomešajte šećer i vodu i brzo mešajte onog trenutka kad provri. Sklonite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte dok se ne otopi.

Zatim dodajte C zamenu za mleko u prahu i lepo sjedinite da nema grudvica. Dodajte sitniji kokos i isto sjedinite.

Lepo raspodelite preko prvog dela. Pospite kokosom i ostavite da se lepo slegne. Najbolje je preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pažljivo sledite uputstvo!
Kod ovog kolača bitno je lepo ušpinovati šećer i vodu da bi kolač imao lepu strukturu.