C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
100 ml ulja
100 ml mleka
Za preliv:
150 ml toplog mleka
1 kašika šećera
2 kašike ruma
Fil:
300 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Bečke kocke

Sočan čokoladni kolač koji će zadovoljiti sva čula.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 žumanaca sa šećerom, zatim dodati brašno, C kakao, C prašak za pecivo.

Dodati ulje i mleko i na kraju belanca, pa sve promešati.

Koru peći na 200 stepeni 20 minuta.

Kada je pečena preliti je prelivom i dobro koru namočiti.

Istopiti čokoladu u slatkoj pavlaci i preliti preko namočenog biskvita.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata