C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
125 g putera
75 g šećera
1 jaje
250 g brašna
malo C praška za pecivo
malo rendane kore od limuna po želji
Fil:
750 g mladog sira
400 g pavlake sa 20% mm
250 g šećera
2 kesice C pudinga od vanile
1 kesica C vanilinog šećera
1 šolja mleka
1/2 šolje ulja
3 jaja
malo limunovog soka
rendana limunova kora

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bavarski kolač od sira

Kremast kolač od sira, punog ukusa, koji se jednostavno priprema, pravi je ugođaj za sva čula.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umesiti testo i ostaviti u frižideru da malo odstoji. Dno okruglog kalupa (prečnika 28 cm, kome se skida dno) obložiti pek-papirom.

Testo razvaljati po dnu i po ivicama, skoro do vrha.

Sve sastojke za fil umutiti (prvo jaja sa šećerom, ulje, mleko pa sve ostalo) i sasuti na testom obložen kalup.

Peći na 175 stepeni oko sat vremena.

Znaćete da je kolač pečen na osnovu boje testa, koje postane lepo i rumeno, kao za lenju pitu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je još lepši ukoliko se pre sipanja fila i pečenja testo premaže bogatim slojem nakiselog pekmeza. Može se staviti i voće po želji prethodno ukuvano sa malo gustina kako ne bi bilo suviše vodeno.

Kolač servirati ohlađen, uz šlag i voćni preliv.