C Slatka tradicija

Sastojci
I deo:
150 g šećera
2 dl vode
125 g margarina
100 g crne čokolade
1 kašika C kakaoa
1 kesica C vanilinog šećera
300 g mlevenog keksa
II deo:
200 ml slatke pavlake
150 g bele čokolade
125 g margarina
150 g C kokosovog brašna
1 dl vrele vode
Glazura:
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Baunti

Preukusan, obožavaju ga i deca!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-45 štanglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti C kokos i preliti sa 100 ml vrele vode, dobro izmešati da bi kokos ravnomerno upio i ostaviti da se ohladi.

U šerpu staviti 150 g šećera, 2 dl vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade. Skloniti s vatre pa dodati mleveni keks i kakao i dobro izmešati. Sipati vruće u kalup velicine 20x30 cm i poravnati. Staviti da se ohladi.

U šerpu staviti 200 ml slatke pavlake, 150 g bele čokolade i 125 g margarina da se rastopi uz stalno mešanje, ali ne sme da proključa. Ostaviti da se ohladi, a onda mikserom dobro umutiti pa dodati kokos koji smo predhodno poparili. Masu sipati preko prvog sloja sa keksom i poravnati.

U šerpicu staviti 100 g crne čokolade i 100 ml slatke pavlake. Otopiti na tihoj vatri (bez ključanja) i preliti kolač.

Ohlađen seći na štanglice ili kocke. Poslužiti uz šoljicu crne kafe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uvek voditi računa da slatka pavlaka ne provri, u suprotnom se može desiti da fil ne uspe.