C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
200 g crne čokolade
100 ml mleka
Fil:
500 ml mleka
80 g C griza
100 g šećera
200 g C kokosa
Glazura:
100 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
40 g margarina

Naši proizvodi
Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Baunti štangle

Jednostavan i veoma ukusan kolač, bez pečenja.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleveni keks pomešati sa izrendanom čokoladom i u to dodati mleko. Sipati u obložen pleh sa pek papirom.

Za fil stavite mleko da se skuva, sipati C griz i šećer u mleko i mešati dok se ne zgusne.

U sve to dodajemo C kokos. I tako vruće istresemo u kalup preko kore.

Kada se ohladi napravimo glazuru. Stavimo slatku pavlaku da se ugreje, pa onda čokoladu u nju da se rastopi.

Skinemo sa peći i onda stavimo margarin i mešamo dok se ne rastopi.

Potom sipamo preko glazure, raspodelimo ravnomerno i stavimo u frižider malo da odstoji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se seći na štangle a i kao torta.