Početna > Recepti > Recepti za kolače > Baunti štangle
Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
200 g crne čokolade
100 ml mleka
Fil:
500 ml mleka
80 g C griza
100 g šećera
200 g C kokosa
Glazura:
100 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
40 g margarina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mleveni keks pomešati sa izrendanom čokoladom i u to dodati mleko. Sipati u obložen pleh sa pek papirom.
Za fil stavite mleko da se skuva, sipati C griz i šećer u mleko i mešati dok se ne zgusne.
U sve to dodajemo C kokos. I tako vruće istresemo u kalup preko kore.
Kada se ohladi napravimo glazuru. Stavimo slatku pavlaku da se ugreje, pa onda čokoladu u nju da se rastopi.
Skinemo sa peći i onda stavimo margarin i mešamo dok se ne rastopi.
Potom sipamo preko glazure, raspodelimo ravnomerno i stavimo u frižider malo da odstoji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs